Etusivulle »
ETUSIVU
valittu kansio UUTISET
Palkitut pelaajat 2017
Kuntoliiga 2017
valittu XVI Vuositurnaus 2017
Hotsal 2017
Kauden 2016 päättäjäiset ja palkitut
Kuntoliiga 2016
Lindan Cup 2016
XV Vuositurnaus 2016
Hotsal 2016
Kauden 2015 päätös
Kuntoliiga 2015
Lindan Cup 2015
XIV Vuositurnaus 2015
Hotsal tilastot
Hotsal finaali 2015
PePo - Gab otteluraportti
PePo - GAB 4.10.2014
Functio Laesa
Lisää kuvia Mustat Kukot
Kukko kaatui - Jocko riisui
Lindan Cup - PeGABUS
GBK-TPS Kemiössä
Lindan Cup yhteiskuva
Otteluohjelma 7.6.2014 Lindan Cup
Linda Cup 2014 lähestyy
Vuositurnaus 2014
Vuositurnaus info
Kultainen Hirvi Cup
PePo, ett vinnande koncept
Vuosikertomus 2012 julkaistu
Kultainen Hirvi Cup Info
Perjantaipojat B-mestareiksi
Hotsal huipentuu B-finaaliin
PePo - Gab ja saunailta
GAB - Pepo
GAB uusi mestaruuden
Vuositurnausraportti
Röda Laget - Pepo 7.4.2013
PePo Vuositurnaus 2013
Hotsal 2012 - 2013
Hotsal finaalia odotellessa
Hallituskokoonpanoon muutoksia
ARKISTOON »
SEURA
JOUKKUE
KILPAILUTOIMINTA
SAAVUTUKSET
TREENIT
HISTORIAA
GALLERIA

09.04.2017 11:35 Mika Lindström

Parmaharjun Toivo mestariksi

Klikkaa isommaksi

Voittoisa PaTo:n joukkue

16. Vuositurnaus pelattiin lauantaina 8.4. Peltolan palloiluhallissa. Tällä kertaa ei mukaan saatu kuin kolme vierailevaa joukkuetta, joten päädyttiin pelaamaan runkosarjan jälkeen sekä pronssipeli että finaali. Turun Weikkojen joukkue tuli puolustamaan viime vuoden mestaruuttaan ja lisäksi mukaan tulivat viime vuoden kakkonen Parmaharjun Toivo ja nelonen FC Forest.

1. peli PePo - Pato 1-3
Pato on nostanut vuosi vuodelta pelinsä tasoa. Viime vuonna Vuositurnauksen runkosarjan voitto oli selkeä, mutta finaalissa Tuwe oli maalin verran parempi ja tämä jätti varmasti paljon hampaan koloon. PePo oli jo kohdannut PaTo:n tänä vuonna Hotsalin finaalikierroksella ja silloin PaTo oli parempi maalein 4-2. PaTo aloitti pelin pirteästi ja teki maalin jo toisella minuutilla. Arton tasoitti pelin, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin PaTo:n Tiitus Järvinen pääsi tekemään jo toisen maalinsa ruuhkan takaa ylänurkkaan. PePo yritti hakea vielä tasoitusta, mutta ei onnistunut - päinvastoin - Pato teki vielä kolmannen maalin vastahyökkäyksen päätteeksi viimeisellä minuutilla. Peli oli Perjantaipojilta heikohko. Paton avausmaali kipsasi joukkueen ja vaikka hyökkyspäässä päästiinkin moneen otteeseen syöttämään maalin edestä poikittain, niin palloa ei saatu ohjattua verkkoon. Joukkuepeli ei ottanut toimiakseen - vaihdot venyivät, pelaajien etäisyydet kasvoivat liian suuriksi ja yhdenaikainen liike puuttui.2. peli Forest - Tuwe 3-1
Weikot pääsivät kolmannella minuutilla johtoon, mutta Forest tasoitti nopeasti. Peli näytti hyvin tasaiselta kunnes Forest siirtyi viimeisellä minuutilla johtoon. TuWe:n viime hetken painostus katkesi siihen, että Forestin veskari Mäksä tälläsi pallon tyhjään maaliin.

3. peli Fores - PaTo 2-2
Hieno taistelupeli, jossa Forest pelasi upean pelin haastajan asemasta. Pato pääsi kaksi kertaa johtoon, mutta molemmilla kerroilla Forest tuli tasoihin - toinen maali tehtiin viimeisellä minuutilla.


4. peli PePo - TuWe 6-3
Tässä pelissä tuntui PePo:lta onnistuvan lähes kaikki. Maalipaikat hyödynnettiin pelin alussa huikealla prosentilla ja 13 minuutin kohdalla tilanne oli jo 5-0. Ja mikä hienointa, niin joka maaliin oli merkitty eri tekijä. Sitten ahneus alkoi kostautumaan ja kokenut TuWe alkoi hyödyntämään yltiöpäisestä hyökkäämisestä auenneita vastahyökkäyspaikkoja. Onneksi kaulaa oli sen verran paljon ja aikaa sen verran vähän, että ihan paniikkitilanteeseen asti ei päädytty, vaan voittolukemiksi kirjattiin 6-3. Joni teki tässä pelissä ensimmäisen maalinsa Perjantaipoikana.

5. peli PaTo - TuWe 4-0
Tässä pelissä PaTo:n liike ja pallovarmuus oli niin paljon TuWe:a edellä, että voittajasta ei ollut lopulta epäselvyyttä. TuWe jaksoi kyllä hienosti sinnitellä puoliväliin saakka ilman takaiskua, mutta sen jälkeen PaTo osui nopeaan tahtiin neljä kertaa - Tiitus osui jälleen kahdesti ja päivän teeman mukaisesti PaTo:n veskari teki viimeisen maalin.

6. peli PePo - Forest 4-0
Peleissä Forestia vastaan ei tarvitse koskaan kaivaa ekstralatausta - se on automaattisesti olemassa molemilla joukkueilla. Lisäksi tilanne oli sellainen, että PePo pääsisi vain voitolla finaaliin. Tällä kertaa kävi vain niin, että Perjantaipojat pelasivat päivän parhaan pelinsä tähän kohtaan. Lassi täräytti irtopallon komeasti verkkoon viidennellä minuutilla ja vapautti joukkueen lentoon. Arton ja Vlorim (2) tyylittelivät loput maalit komeilla suorituksilla. Nyt pelattiin loistavasti joukkueena. Pakka pysyi tiiviinä ja vaihdot nopeina. Forestin pelaajien iholla roikuttiin jatkuvasti ja varsinkin puolustajat onnistuivat upeasti peittämään laukaukset ja katkomaan syötöt.


Pronssipeli TuWe - Forest 1-2
Ei voi kuin ihastella miten TuWe:n palloveteraanit joka kerta kaivavat latauksen ratkaisupeleihin. Päivän neljäs peli painoi jo varmasti pohkeissa, mutta siitä huolimatta Weikot oli oikeastaan koko pelin hieman niskan päällä. Painostus palkittiin pelin puolivälissä johto-osumana, mutta myökään Forest ei ole tunnettu periksiantamisesta ja tuli tasoihin kolme minuuttia myöhemmin. Sitten nähtiinkiin päivän dramaattisin maali. Juuri kun yleisö alkoi jo valmistautumaan rankkarikilpailuun, niin Forestin maalivahti Mäksä ratkaisi pelin. Hän oli jo pariin kertaan yrittänyt osua TuWe:n maaliin, kun Weikkojen veskari oli hieman ulompana tukemassa peliä. Viimeinen yritys olikin sitten täydellinen - veto tuli koko kentän ja TuWen veskarin yli, osui yläripaan ja kimposi maaliin ja sillä samalla hetkellä soi summeri. Vaikka rankkarikisakin olisi ollut kiva nähdä, niin tämmöiseen osumaan tuli spontaanit aplodit koko yleisöltä.Finaali Pato - PePo 4-3
PePo lähti tässä pelissä hakemaan luonnollisesti voittoa, mutta myös parempaa peliä kuin päivän ekassa kohtaamisessa. Jälkimmäisessä kyllä onnistuttiin - ainakin osittain. Perjantaipojat pääsivät kolmasti johtoon, mutta sitä ei onnistuttu kertaakaan säilyttämään. Varsinkin viisi minuuttia ennen loppua tullut 3-2 tilanne olisi pitänyt pyrkiä säilyttämään keinolla millä hyvänsä, mutta peliä yritettiin ratkaista tekemällä vielä yksi maali. Arton oli tämän pelin hahmo niin hyvässä kuin pahassa. 1-0 johtomaali oli häneltä upea yksilösuoritus. Toisaalta myös liian syvälle karvaus ja itsensä ulos pelaaminen johti 3-3 tasoitukseen. 2-2 tasoitus meni myös epäonnekkaasti Artonin jalkojen kautta maaliin, kun muurin läpi yritetty veto kimpoili flipperinä sisään. Tässäkin tilanteessa pelkästään liikkumatta oleminen ja jalkojen yhdessä pitäminen olisi blokannut laukauksen, mutta jälkiviisaus ei tuota maalia tekemättömäksi saa. PaTo pelasi nimenomaan joukkueena pelin paremmin ja viisaammin. Tiitus teki taas kaksi maalia ja koko muu orkesteri tuki häntä hienosti. Joka hyökkäyksessä oli pelaajia sekä keskellä että laidoilla pelattavissa ja tämä teki pelin PePo:n puolustajille hankalaksi.


Päivän paras joukkue oli ehdottomasti Parmaharjun Toivo ja he ansaitsivat voittonsa hienolla pelillä. Koko päivä ilman tappiota ja ainoa kauneusvirhe oli tasuri Forestia vastaan. Onnittelut Patolle!
Suuri kiitos myös muille osallistuneille joukkueille, tuomareille, toimitsijoille, catering Saarikoskelle ja yleisölle. Erityiskiitos kilpailuvastaava Lassille - hienosti hoidettu turnaus!


Joukkueiden parhaina palkitut pelaajat:

Pato: Tiitus Järvinen (7 maalia!)

PePo: Joni Sandell

Forest: Tuomas "Mäksä" Mäkipää

TuWe: Antti Salmi


 

IF Fredagspojkarna i Åbo r.f. officiella websidan | webdesign Penbox